Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 22.01.2017.
15:15
Blic, Vestionline A
Donald Tramp u Rusiji dobija takvu televizijsku pokrivenost kakva je uglavnom rezervisana za Vladimira Putina uz najpopularnije propagandne opise koji proteklu nedelju prate novoizabranog predsednika kao "čoveka od reči". Ipak, unutar Kremlja, početna euforija oko Putinovog obožavaoca u Beloj kući polako se pretvara u skepticizam da se bilo kakva značajna dostignuća u odnosima sa SAD-om mogu postići, smatraju četiri visoka zvaničnika u Moskvi.
Nedelja 22.01.2017.16:48
Ko god poveruje amerikancu najobicnija je budala! Medjutim, jedno je sigurno:Tramp je mnogo manje zlo od nakkaze, Klintonove!!!
Utorak 24.01.2017.23:51
Доналд Трамп у Русији добија такву телевизијску покривеност каква је углавном резервисана за Владимира Путина уз најпопуларније пропагандне описе који протеклу недељу прате новоизабраног председника као „човека од речи“. Ипак, унутар Кремља, почетна еуфорија око Путиновог обожаваоца у Белој кући полако се претвара у скептицизам да се било каква значајна достигнућа у односима са САД-ом могу постићи, сматрају четири висока званичника у Москви. Вртлог контроверзи око наводног руског хаковања које је наредио лично Путин, а које је Трампу помогло да освоји изборе, као и процурели досије који имплицира да Кремљ наводно поседује компромитујући мат-еријал о новом председнику, паралисали су Вашингтон, а закон који би увео још оштрије санкције Русима ужива двоструку подршку. След догађаја навео је многе из Трамповог кабинета да се поставе чвршће према Русима у односу на оно што је Кремљ очекивао, тврде извори, а пише угледни „Блумберг“.
Utorak 24.01.2017.23:52
„У Кремљу је дошло до разумног преокрета у смислу очекивања. Вођство сада јасно разуме да учвршћивање веза неће бити једноставно и да ће нови скандали умањити такве шансе“, каже Чеснаков. Кремљ и остали званичници рекли су да ће се суздржати у коментарисању Трампових изјава и његових кандидата док не прође инаугурација. И сам Путин је ове недеље стао у Трампову одбрану. Он је рекао како су наводи из процурелог досије „очигледно фабриковани“, преноси „Блумберг“. „Тешко ми је да поверујем да је јурио по хотелима и састајао се са девојкама ниског морала, иако су сигурно најбоље на свету“, рекао је Путин.
Utorak 24.01.2017.23:52
Руски званичници могли би намерно смањити очекивања од Трампа како би подрили сумње да су тајно потпомогли његову кампању. Николај Патрушев, шеф руске обавештајне службе и дугогодишњи Путинов савезник, ове недеље је покушао да ублажи очекивања јавности од бољих односа са Америком. У анкети споведеној пре два месеца, готово половина земље очекује боље односе са САД „убрзо“ пошто Трамп преузме функцију. „У таквом окружењу, не можемо говорити о радикалним променама у руско-америчким односим. Не гајимо илузије о изненадном ублажавању мера према Русији“, рекао је Патрушев за владин званични лист.
Utorak 24.01.2017.23:52
Државни емитери, пажљиво контролисани од стране Кремља, такође извештавају да „нема потребе за илузијама“ иако и даље наводе како су тврђи ставови Рекса Тилерсона, кандидата за државног секретара, и Џејмса Матиса за министра одбране, само позирање које има за циљ да осигура одобрење Сената. Андреј Кортунов, директор руског Савета за међународне односе, истраживачке групе постављене од стране Кремља, каже да Тилерсоново сведочење прошле недеље показује колико је дубок антируски сентимент у Вашингтону. Тилерсон, некадашњи шеф „Ексон мобила“, који Путина познаје од 1999. и који је од њега добио и медаљу 2012, назвао је Русију „опасном“ по америчке интересе.
Utorak 24.01.2017.23:53
„Звучало је као да је морао да потпише крвљу да је против Путина“, рекао је Кортунов. Матис, пензионисани генерал и кандидат за министра одбране, отишао је још даље ставивши Русију и њене покушаје да сруши НАТО на врх своје листе главних претњи. И Тилерсон и Матис су изнели ставове у супротности да појединим Трамповим изјавама о Русији и НАТО. „Те разлике, удружене са Трамповом непредвидивошћу, почињу да брину Кремљ. Руско руководство дефинитивно преферира Трампа у односу на Клинтонову. Али, сада су забринути. Трамп је веома импулсиван и ствари доживљава лично, тако да би сладак почетак могао имати кисео крај“, сматра Дмитриј Симес, председник Центра за националне интересе у Вашингтону.
Utorak 24.01.2017.23:54
да је председник бедевија из пакла ( клинтонка ) мање би бринули, јел да? Сетимо се како је „победоносно“ дошла у Либију да им саопшти радосну вест да им је држава уништена и да им следи пљачка
Utorak 24.01.2017.23:54
Све значајне политичке фигуре у Русији „спуштају лопту“ коју нису ни подигли. Руски руководиоци су се држали готово повучено поводом америчких избора, али медији су рафално стрељали народе света са којекаквим аналитичарима из Русије, па чак и са оним мало бољим и стекла се слика како је Русија пала у транс ишчекујући победу Трампа. Није пала у транс, осим што су медији хтели да се стекне таква слика. Сада медији нашироко пишу контра из Русије, али преносе речи високих политичара, које су пажљиво срочене и у њима опет нема никаквих фамозних нити јаких изјава, осим благих које нам говоре да Русија посматра Трампа приближно као и све друге америчке председнике. Можда буде неких изгледнијих потеза, али Русија не истрчава. Опет истрчавају медији. Затрпавају нас као неким громогласним изјавама Путина, које то нису и вероватно и не постоје, па Медведева и још понеког да би се стекла слика како руски врх не цени Трампа.
Utorak 24.01.2017.23:54
У предизборним текстовима, то је била подмукла пропаганда против Трампа, заснована на његових неколико изјава да ће сарађивати са Русијом. У постизборним текстовима, то је опет пропаганда против Трампа да се не упушта у неке ближе односе са Русијом, јер му врх Русије не верује. Дакле, све је ово медијска халабука, толико прегласна да несмеш ни очи отворити. Убошће те речи. Смањите мало доживљај, медији! Руску лопту су онда подигли медији, а не скромне и узджане изјаве руских званичника, Руску лопту су данас спустили медији, а не изјаве руских званичника… Само нек се диже и спушта да раја чита.
Utorak 24.01.2017.23:55
Цео свет је одахнуо, када је Буш млађи изгу-био изборе од Обаме. Одмах му дадоше Нобелову за мир. А он испаде један од најкрвавијих и најнеморалнијих председника. Тешко је рећи који је гори од којег.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)